ฐานข้อมูลส่งเสริมและยกระดับคุณภาพสินค้า OTOP

อ้างอิง

กันทิมา สิทธิธัญกิจ และ วิมลนารถ ประดับเวทย์. บทบาทของน้ำมันมะพร้าวต่อสุขภาพและความงาม. 2548. พฤศจิกายน 30;
       กลุ่มงานพัฒนาวิชาการฯ สถาบันการแพทย์แผนไทย : กรมพัฒนาการแพทย์แผนไทยและการแพทย์ทางเลือก. 2548. 13 หน้า
คมสัน หุตะแพทย์. การสกัดน้ำมันมะพร้าวบริสุทธิ์. วารสารเกษตรกรรมธรรมชาติ, 2547, ฉบับที่ 2, หน้า 1-5.
ณรงค์ โฉมเฉลา. มหัศจรรย์น้ำมันมะพร้าว. เอกสารวิชาการฉบับที่ 1/2550. ชมรมอนุรักษ์และพัฒนาน้ำมันมะพร้าวแห่งประเทศไทย, กรุงเทพฯ, 32 หน้า.
ธวัชชัย ธูปแก้ว, สงบทิพย์ พงศ์สถาบดี และ ธราพงษ์ วิทิตศานต์. การสกัดน้ำมันมะพร้าวบริสุทธิ์จากกระบวนการหีบเย็น. [ออนไลน์] [อ้างถึง 10 กุมภาพันธ์ 2553]
       เข้าถึงได้จาก http://www.intania.com/upload/EX06.pdf
ลลิตา อัตนโถ. การผลิตน้ำมันมะพร้าวบีบเย็นคุณภาพสูง. วิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี, เมษายน-มิถุนายน, 2548, ปีที่ 20, ฉบับที่ 2, หน้า 67-72.
Asian and Pacific Coconut Community. APCC standards for virgin coconut oil. [Online] [cited 1 February 2010]
       Available from internet : http://www.apccsec.org/document/VCNO.PDF
Bawalan, DD., and Chapman, KR.  Virgin coconut oil production manual for micro and village-scale processing.
       Bangkok FAO: Regional Office for Asia and the Pacific, 2006, 112 p.
Codex alimentarius commission. Report of the seventeenth session of the CODEX committee on fats and oils. 2001. Feb.
       19-23; London: United Kingdom. 2001, 63 p.
Dayrit, FM., et al. Analysis of monoglycerides, Diglycerides, sterols, and fatty acids in coconut (Cocos nucifera L.) oil by 31P NMR spectroscopy.
       Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2008,  vol. 56, no. 14, p. 5766-5769.
Ghazali, HM., et al. Oxidative stability of virgin coconut oil compared with RBD palm olein in deep-fat frying of fish crackers. Journal of Food,
       Agriculture & Environment, July-October, 2009, vol. 7, no. 3&4, p. 23-27.
Henna Lu, FS. and Tan, PP. A comparative study of storage stability in virgin coconut oil and extra virgin olive oil upon thermal treatment.
       International Food Research Journal, 2009, vol. 16, p. 343-354.
Marina, AM., Che Man, YB. and Amin, I. Virgin coconut oil: emerging functional food oil. Trends in Food Science & Technology,
       2009, vol. 20, no. 10, p. 481-487.
Marina, AM., Che Man, YB. and Nazimah, SAH. Chemical properties of virgin coconut oil. J Am Oil Chem Soc, 2009, vol. 86, no. 4, p. 301-307. 
Nevin, KG. and Rajamohan, T. Virgin coconut oil supplemented diet increases the antioxidant status in rats. Food Chemistry, 2006, vol. 99, p. 260-266.
Nour, AH., et al. Demulsification of virgin coconut oil by centrifugation method. International Journal of Chemical Technology, 2009, vol. 1, no. 2, p. 59-64.
Nutiva. Coconut oil processing chart. [Online] [cited 1 Febuary 2010] Available from internet : http://www.nutiva/graphics/misc/coco_oil_process_chart.pdf
Tenda, ET., Tulato, MA. and Novarianto, H. Diversity of oil and medium fatty acid content of local coconut cultivars grown on different altitudes.
       Indonesia Journal of Agriculture, 2009, vol. 2, no. 1, p. 6-10.
The Paleo Diet. Nutritional tools. [Online] [cited 16 March 2010] Available from internet : http://www.thepaleodiet.com/nutritional_tools/fats.shtml